Dnes si žáci 5. třídy prakticky vyzkoušeli, proč je důležité mít pečlivě připravený pracovní postup. Svoji dokonalou přípravu si ověřili při přípravě pomazánek dle svých receptů.
Žáci se na začátku tohoto týdne sami rozdělili do čtyř skupin a domluvili se, jaký druh pomazánky budou připravovat. Zároveň si určili, jaké suroviny si přinesou.
Veškerá příprava proběhla zcela bez problémů, a tak jsme se dnes mohli pustit ve školní kuchyňce do POMAZÁNKOVÁNÍ.
Žáci připravili celkem 4 pomazánky: vaječnou, sýrovou, česnekovou a česnekovo-sýrovou. Poté je namastili na různé druhy pečiva, někteří vše ještě dozdobili ovocem či zeleninou. Vše úhledně naskládali na mísy a talíře. A pak už začala ochutnávka jednotlivých pomazánek.
Připravené dobroty nejen moc chutnaly, ale i hezky vypadaly.
Všechny žáky velmi chválím nejen za skvělou spolupráci při „kuchaření“, ale i pečlivou domácí přípravu.
FOTO: https://eu.zonerama.com/ZSBorsice/Album/14152128
Mgr. Lenka Vavrušová




